2012. augusztus 6., hétfő

A gondolkodásmód és a tudás fontossága (2)

Tudom, mit gondolsz most: hagyjalak már békén ezzel a megfoghatatlan maszlaggal, folyton csak erről a milliomos gondolkodásmódról meg a tudás fontosságáról írok. Inkább azt mondjam meg, hogyan kell meggazdagodni, hogyan kell pénzt csinálni, azaz ahogyan a legelső mentorom fogalmazott: "Show me the cash!", igaz? Attól mert folyton a pénzre és a gazdagságra gondolok, még nem leszek milliomos...

Lehet, hogy meglepő lesz, de a fenti mondatok is mind a gondolkodásmódról árulkodnak, hiszen az, hogy mit értél el eddig, minden, ami most vagy, és amid most van, egy gondolattal kezdődött Benned. Azaz, hogy a példánál maradjunk, pontosan az segít meggazdagodni, ha a gondolataid többsége a pénz, a siker, a gazdagság és a befektetési lehetőségek körül forog. Hogy jobban megértsd, megosztok Veled egy nagyon találó bölcsességet a gondolatok hatalmáról:


"Ügyelj gondolataidra, mert azok határozzák meg szavaidat.
Ügyelj szavaidra, mert azok határozzák meg tetteidet.
Ügyelj tetteidre, mert azok határozzák meg szokásaidat.
Ügyelj szokásaidra, mert azok határozzák meg jellemedet.
Ügyelj jellemedre, mert az határozza meg sorsodat.
"
Tehát visszavezetve: a gondolataid határozzák meg a sorsodat! Biztos észrevetted már Te is, hogy ha például szerettél volna venni egy új autót, az ilyen típusú autók "megszaporodtak" az utakon, vagy amikor babát vártál, folyton nagypocakú kismamákkal találkoztál szembe az utcán, ugye? Csakhogy nem a körülmények és a világ változott meg, csupán a Te észlelésed! Attól, hogy a gondolataid többsége az új autó vagy a megszületendő gyermek körül forogtak, a tudatos agyadba ezek az ingerek és információk jutottak el. Az agyunk másodpercenként 400 milliárd bitnyi (azaz több mint 46,5 Gbyte!) információt dolgoz fel, de ebből csak töredékének (mintegy 2000 bitnyi információnak) vagyunk tudatában. Az, hogy mi kerül ebbe a 2000 bitbe, csak és kizárólag Rajtad múlik. E körben kifejezetten ajánlom figyelmedbe a "Mi a csudát tudunk a világról?" című filmet, amely a kvantumfizika oldaláról tudományként közelíti meg a gondolatok hatalmát, az agyunk működését. Íme egy kis ízelítő a fimből:
A saját tapasztalatom az, hogy a gondolkodásmód és a tudás az alapja a gazdagságnak és a sikernek, így ezek a témák folyton elő fognak kerülni a továbbiakban is. Viszont, hogy jobban megértsd, miről is beszélek, Robert Kiyosaki "Gazdag papa, szegény papa" című könyve alapján összeállítottam egy táblázatot. A táblázat bal oldali oszlopában egy szegény/középosztálybeli ember szóhasználatát, a jobb oldali oszlopában pedig egy gazdag ember szóhasználatát láthatod, és ezzel képet kapsz gondolkodásmódjukról is. Figyeld meg, Te milyen szavakat használsz?! Látsz különbséget?
Ezt nem engedhetem meg magamnak!
Hogyan tudom megengedni ezt magamnak?
Tanulj szorgalmasan, és elhelyezkedhetsz egy jó cégnél.
Tanulj szorgalmasan, és vehetsz magadnak egy jó céget.
A gazdagoknak több adót kellene fizetniük, hogy gondoskodjanak a szegényebbekről.
Az adók azokat sújtják, akik termelnek, és azokat jutalmazzák, akik nem termelnek.
Azért nem vagyok gazdag, mert el kell tartanom a családomat.
Gazdagnak kell lennem, mert el kell tartanom a családomat.
Ha pénzről van szó, légy óvatos, ne kockáztass!
Tanuld meg kezelni a kockázatot, szerezz tudást!
Az otthonunk a legnagyobb befektetésünk és legnagyobb vagyoni eszközünk.
A házam forrás, kötelezettséget ró rám, és ha a házam a legnagyobb befektetésem, bajba kerülök.
Tanuld meg, hogyan kell jó önéletrajzot írni, hogy jó álláshoz juss.
Tanuld meg, hogyan kell hatásos üzleti és pénzügyi tervet írni, hogy munkahelyeket teremts.
Sosem leszek gazdag, engem nem érdekel a pénz.
Én gazdag ember vagyok, még akkor is, ha nagy anyagi veszteség ér. Az anyagi csőd állapota ugyanis időleges, a szegénység viszont örök.
A pénz nem számít.
A pénz hatalom.
Tanulj szorgalmasan, szerezz diplomát, és helyezkedj el egy biztonságos munkahelyen, ahol jó fizetést és megfelelő juttatásokat kapsz.
Tanulj szorgalmasan, szerezz olyan szakmát, amellyel megérted a pénz és a pénzrendszer működését, hogy a pénzt tudd dolgoztatni magad helyett!
Szerencséje volt.
Felkészült volt, amikor találkozott a lehetőséggel.
Forrás: cashflowtarsas.blog.hu