2012. augusztus 10., péntek

Az ok-okozat törvénye (6)


Van néhány perced? Ha van, add nekem! Nem bánod meg. Ejtsünk néhány szót az anyagi függetlenségről. Méghozzá a Te anyagi függetlenségedről. Most ugyanis a gazdagság egyik lépcsőjeként az univerzum egy olyan törvényéről lesz szó, amely szó szoros értelemben megváltoztathatja az életedet, ha megérted és alkalmazod azt. Ezen törvény alkalmazása megsokszorozza a Benned rejlő cselekvő energiákat, hiszen tudni és érteni fogod sikereid folyamatát, amely tovább motivál a céljaid és az álmaid elérésében. 

Valamennyi vágyad, célod megvalósítási igénye, azon motivációd, hogy cselekszel, mind egy irányba mutat, mégpedig az álmaid, életcélod, életfeladatod megvalósítása felé. Itt persze felmerül a kérdés, hogy hogyan állj neki? Mi legyen az első lépés, amit megteszel? Az anyagi függetlenség elérése véleményem szerint az első mérföldkő kell legyen az álmaid megvalósítása felé vezető úton. És nem azért mondom ezt, mert így például lesz elegendő pénzed, hogy megvásárolj bizonyos dolgokat magadnak (a gazdagság egyáltalán nem erről szól!), hanem mert az alatt az út alatt, amely alatt eléred az anyagi függetlenséget, gyökeresen meg fogsz változni, és ez szükséges lesz a további álmaid eléréséhez. Szinte biztosan megváltozik majd a világhoz való hozzáállásod, a pénzhez való viszonyod, a kapcsolataid és azok minősége, óriási személyiség-fejlődésen mész keresztül, és ami a legfontosabb, mindezek alapjaként gyökeresen meg fog változni a gondolkodásmódod.



A tartós anyagi függetlenség legfontosabb feltétele a milliomos gondolkodásmód szokássá tétele, ahogy erről volt már szó korábban. A milliomos gondolkodásmód alapja pedig a tudatosság, amely többek között azt is jelenti, hogy nem törődsz bele a környezeted diktálta elvárásokba, szokásokba, hanem odafigyelsz a saját gondolataidra, és tudatosan alakítod azokat, ezáltal teremtve meg a szükséges körülményeket. A legtöbb ember a körülményeit hibáztatja azért, hogy éppen hol tart az életben. Ha valamire vinni akarod ebben a világban, akkor nincs helye panaszkodásnak, fel kell kelned, és meg kell keresned azokat a körülményeket, amelyekre szükséged van, vagy ha nem találod, létre kell hoznod azokat.
Gondolkodtál-e már azon, hogy bizonyos dolgok miért is történnek? Szerinted van valami köze ahhoz, hogy az eredmény, azaz az okozat milyen okból keletkezett? Próbáltál már úgy aratni, hogy nem vetettél semmit? Vagy odaállni egy kandalló elé úgy melegedni, hogy nem gyújtottál be? Persze, hogy nem! Ki lenne ilyen ostoba? És hallottál-e olyanról, aki többet akart kapni egy párkapcsolatban anélkül, hogy többet szándékozott adni? Vágytál-e sikerre, pénzre, elismerésre anélkül, hogy előzőleg hajlandó lettél volna kellő időt, pénzt és energiát befektetni? Gondold át alaposan!
Az ok és okozat törvénye szerint az első mindig a befektetés, és csak ezután jöhet a megtérülés.
(Keith Ellis)
Amikor egy bizonyos célt – azaz okozatot – akarsz elérni az életben, akkor először mindig az oda vezető folyamatot, tehát az okozatot kiváltó okot kell mozgásba lendítened. Ha nincs ok, okozat sem lesz. Azonban ugyanígy biztos lehetsz abban is, hogy ha az ok rendben van, és megtaláltad a helyes utat, akkor a kívánt okozat sem marad el! A legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznod az életben, hogy ok akarsz lenni vagy okozat.
Ha úgy döntesz, hogy ok akarsz lenni, akkor Te irányítod a dolgokat, Te leszel életed főszereplője, és eléred minden célodat és álmodat. Ha úgy döntesz, hogy az okozatosságot választod (akár tudatalatti döntésként!), akkor beletörődsz mindenbe, amit az élet tartogat számodra, és egy kívülálló szerepére kárhoztatod magadat a saját életedben!
A döntés valószínűleg nem okoz problémát, hiszen ki ne akarná elérni minden álmát, azonban a döntés megvalósítása sokkal nehezebb, mint elsőre tűnhet. Ahhoz, hogy kontrolláld és kiváltsd azokat az okokat, amelyek az életedet irányítják, rengeteg idő, pénz és energia-befektetésre lesz szükséged, továbbá sok lemondással jár. A tudatossághoz olvasnod, fejlődnöd és tanulnod kell, hiszen mint tudod, életed egyik legjobb befektetése a tudás megszerzése, azaz az önmagadba történő befektetés! Nap mint nap kitartóan kell dolgoznod a céljaid elérésén, tudatosan kell alakítanod mindennapjaidat, kapcsolataidat. Viszont amikor már szokásoddá válik a milliomos gondolkodásmód, beépül az életedbe, olyan természetes lesz, mint amikor autót vezetsz, és ekkor készen állsz a továbblépésre...

" Minden az életünkben ok-okozati összefüggésekből áll... "
(Carl Gustav Jung)

Forrás: cashflowtarsas.blog.hu