2011. október 8., szombat

A Bioptron kezelés


A polarizált fény hatásai
Egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy a kémiai gyógyszerek mellékhatási, valamint az operációk erőteljes beavatkozásai milyen hatással vannak testünkre, egyre többen vannak, akik biztosabb módot keresnek arra, hogy megszabaduljanak betegségeiktől.

A Bioptron lámpa, amely a kis teljesítményű lézerhez hasonlóan eredményes volt a hámhiányok gyógyításában, alig egy évtizedes múltra tekinthet vissza. A napjainkban már világszabadalomként bevezetett Evolite (Bioptron) lámpa egy munkahipotézisből indult világhódító útjára. A feltételezés lényege: a kis teljesítményű lézerfény hatékony komponensét elő lehet állítani egy annál sokkal egyszerűbb - ezért olcsóbb, így az átlagember számára is hozzáférhető - berendezéssel, a széles spektrális tartományban polarizált fényt kibocsátó lámpával.

A Magyarországon gyártott, polarizált fényt kibocsátó lámpa neve Evolite. Ebben a készülékben a polarizált fényt polárszűrő segítségével állítjuk elő. A szűrő a 400 nm-től 800 nm-ig terjedő hullámhossztartományban képes a fényt polarizálni. Ezt a berendezést a testfelületen található sebek, sérülések kezelésére lehet használni, mert ebben a tartományban a fény nem képes behatolni az emberi test szöveteibe. Az Evolite Svájcban továbbfejlesztett változata a Bioptron lámpa, amelyben a polarizált fény előállítása a Brewster-tükörrel történik.
A BIOPTRON fény hullámhossza 480 nm-tól 3400 nm-ig terjed, tehát mind a látható, mind a közeli infravörös tartományban sugároz. A Bioptron fénye 11,5 cm mélyen hatol be az emberi test szöveteibe, ezért - az Evolite lámpával szemben - a Bioptron a mélyebben fekvő elváltozások hatékony kezelésére is alkalmas.
A BIOPTRON fény nem tartalmaz UV-sugarakat! A kísérletek bebizonyították a polarizáltfény-terápia létjogosultságát.

Számos külföldi és hazai egészségügyi intézményben végzett vizsgálat igazolta, hogy a Bioptron lámpával kezelt sebek gyógyulása felgyorsult, valamint olyan hámhiányok is begyógyultak, amelyeket a hagyományos módszerekkel évek-évtizedek óta hiába kezeltek. Az in vitro kísérletek magyarázatul szolgáltak az in vivo tapasztalásra: a poláros fény hatására megnövekszik a sejtaktivitás. Ez részint a hámosodásért felelős fibroblasztok fokozott termelődésével, részint a sebek feltisztulását elősegítő celluláris és humorális védekező mechanizmusok fokozott működésével magyarázható. A teljesség igénye nélkül - inkább gondolatébresztőnek szánva - álljon itt néhány kórkép, melyeknél sokszorosan bizonyított a poláros fény jótékony hatása:

ˇ acne vulgaris, egy olyan kórkép, amely pokollá teszi a tinédzserek életét;
ˇ ulcus cruris, amelyben a modern orvostudomány vívmányai sorra csődöt mondtak;
ˇ műtéti heg, keloid, amelynek eltüntetésében a poláros fény szinte egyedülálló, ezeket halványítja, puhítja, "elsimítja";
ˇ terhességi csíkok halványabbá tétele, illetve egyes esetekben teljes eltüntetése;
ˇ pattanásos bőr után maradó hegek, kráterek eltüntetése, a bőr kisimítása;
ˇ sebszétválásoknál, sipolyoknál, amelyek kezelésében nagy türelemre van szükség mind az orvos, mind a beteg részéről, a Bioptron lámpa egy újabb hasznos elem a sebész eszköztárában;
ˇ diabeteses és arteriosclerotikus gangraenák esetében talán egyedülállóan gyorsítja meg a hámosodást;
ˇ suffusio, contusio, distorsio, ahol a szokványos terápia a borogatás és a pihentetés, és amelynek a gyógyulási idejét a Bioptron lámpa harmadára-negyedére csökkenti;
ˇ égések kezelésében, ahol az orvos nagyrészt ki van szolgáltatva a természet erőinek, a poláros fény értékes adjuváns kezelés a szervezet regenerációjának támogatásában;
ˇ arthritisek, arthrosisok, beleértve a kis- és nagyízületi megjelenési formákat is, ahol a hagyományos kombinált kezelés is csak mérsékel eredményeket tud felmutatni, a Bioptron lámpával meglepően gyorsan fájdalommentességet lehet elérni.
ˇ És most következzék néhany olyan kórkép, amelyekben egyelőre csak néhány esetről számoltak be az orvosok, de ahol várható a poláros fény térnyerése:
ˇ ínysorvadás, ahol a hagyományos fogászati eljárások nem sok sikerrel kecsegtetnek, adjuváns kezelésként értékes segítséget jelent a Bioptron lámpa;
ˇ a méhszáj erosiója esetében szakorvos kezében igen értékes eszköz lehet, de kizárólag kolposzkópiával igazolt negatív hystológiai lelet birtokában;
ˇ krónikus osteomyelitis alapján kialakult sipolyok gyógyítására is sok esetben hatékonynak bizonyult a polarizáltfény-terápia.

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat. A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és egyensúly-helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat (ami azt jelenti, hogy pozitívan befolyásol különböző biológiai folyamatokat, és így fokozza a szervezet működését).

Felhasználóbarát, nem gyógyszeres terápia

A BIOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban mint felhasználóbarát, hatékony, nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai vizsgálatai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kiegészítő terápia az akut és krónikus sérülések, illetve a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében.
Hippokratész gyógyítási filozófiája újra hatással van az orvostudományra: "Primum non nocere" ("Elsősorban, kárt ne tegyünk.") és "Tiszteljük a természet gyógyító erejét".

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer az Európai Unió jogszabályainak megfelelően (93/42/EEC-direktíva) engedélyeztetett orvostechnikai eszköz.

ÁLTALÁNOS ELŐNYÖK
 A Bioptron fényterápia a hagyományos orvosi kezelésekhez kiegészítő terápiaként, vagy bizonyos javallatokra monoterápiaként használható.

A BIOPTRON fényterápia hatására:
 ˇ javul a vér keringése a hajszálerekben;
ˇ harmonizálódnak az anyagcsere-folyamatok,
ˇ megerősödik az immunrendszer;
ˇ megélénkülnek a szervezet regeneratív és reparatív folyamatai;
ˇ felgyorsul a sebgyógyulás;
ˇ enyhül a fájdalom, csökken az intenzitása.

A Bioptron fényterápia kiváló tulajdonságainak köszönhetően a fény nem csupán a bőrfelszínt éri el, hanem behatol a mélyebben fekvő szövetekbe is. Következésképpen a BIOPTRON fény hatása nem csupán a kezelt felületre korlátozódik, hanem az egész szervezetre kiterjed.

A BIOPTRON fénynek biológiai serkentő hatása van. A bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és molekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat indít el, amelyek nem korlátozódnak a kezelt bőrfelületre, hanem kihatnak az egész szervezetre.

A BIOPTRON fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is.

A BIOPTRON fényterápia természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait.

A BIOPTRON fényterápia világszerte a megelőzés, a terápia és a rehabilitáció legújabb kezelési formájaként vált elfogadottá.

SEBGYÓGYÍTÁS
 A BIOPTRON Fényterápiát monoterápiaként és/vagy kiegészítő kezelésként egyaránt használhatjuk a sebgyógyításra az alábbi javallatok esetében:

ˇ Trauma utáni sebek (sérülések)
ˇ Égési sérülések
ˇ Műtét utáni sebek
ˇ Lábszárfekélyek
ˇ Decubitus (felfekvések)

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS
 A BIOPTRON Fényterápiát monoterápiaként és/vagy kiegészítő kezelésként egyaránt használhatjuk az alábbi javallatok esetében:

Reumatológia
 ˇ idült csontbetegség és izületi gyulladás (osteoarthritis)
ˇ rheumatoid arthritis (krónikus)
ˇ arthrosis

Fizikoterápia
 ˇ alsó háti fájdalom
ˇ válltájéki és háti fájdalom
ˇ ínhüvelygyulladás
ˇ varasodás
ˇ vázizomzati sérülések

Sportgyógyászat
 Az izmok, inak és ínszalagok lágyszöveteinek sérülése:
 ˇ izomrándulások,
ˇ húzódások,
ˇ rándulások,
ˇ íngyulladás,
ˇ ínszalagszakadás és izomszakadás,
ˇ ficamok,
ˇ zúzódások,
ˇ teniszkönyök

___________________________________________________
Forrás: http://bioptronlampak.gportal.hu/gindex.php?pg=29762341