2013. február 16., szombat

Az élet igazságai - Bill Gates

Bill Gates 11 igazsága, amelyet iskolákban mondott el az életről...

1. Az élet igazságtalan, hozzá kell szoknod!


2. Az iskoládban lehet, hogy nincsenek nyertesek és vesztesek, és megbukni is nehéz, hiszen újra próbálkozhatsz. Ez nem a valóság, nem ebben fogsz élni.

3. Nem fogsz azonnal 60.000 dollárt keresni az iskola után. Nem leszel igazgatóhelyettes szolgálati kocsival és szolgálati mobillal addig, amíg te magad meg nem tudod megkeresni a rávalót.

4. A környezeted nem fog gondoskodni az önbecsülésedről. A környezeted arra számít, hogy előbb Te viszel véghez valamit, ami miatt jól érzed magad.

5. Gyorsétteremben vagy kifőzdében dolgozni nem rangon aluli dolog. Régen ezt nagyszüleink lehetőségnek tekintették.



6. Ha azt hiszed, hogy az iskola szigorú, csak várj, majd meglátod, milyen szigorú lesz a munkahelyed.

7. Ha elrontottál valamit, az nem a környezeted hibája, tehát ne nyavalyogj, inkább tanulj belőle!

8. A szüleid régen nem voltak unalmasak. Az tette őket azzá, hogy fizetik a számláidat, tisztítják a ruháidat és hallgatják, hogy te milyen szupernek érzed magad. Tehát mielőtt a szüleid szeretnéd eltávolítani a környezetedből, először a saját portádon tegyél rendet!

9. Az életben nincsenek tanévek, és nem kapsz több hónapos szünetet. Nem kapsz segítséget a munkáltatódtól, hogy megtaláld önmagad. Ezt szabadidődben kell majd megtenned.

10. A filmek nem a valóságot mutatják. Valójában az emberek nem a kávézóban ülnek, hanem dolgoznak.

11. Legyél kedves az ellenségeiddel is. Jó esélyed van rá, hogy egyszer még valamelyik a főnököd lesz, vagy találkozol vele az életben.