2012. július 9., hétfő

Életvezetési tanácsok - 2

1. Optimizmus
Aki optimista az hisz magában, hisz másokban és abban, hogy a dolgok jól fognak alakulni Az emberek általában vonzónak találják, ha valaki képes hinni a dolgok pozitív kimenetelében. Ráadásul az optimizmus az önbizalmat is erősíti.
 
2. Bizalom az emberekben
A bizalom nem naivitást jelent. Azonban nem mindegy, hogy alapvetően bizalommal vagy bizalmatlansággal közelítünk mások felé. Ha megismersz valakit és a legrosszabbat feltételezed róla, azt éreztetni is fogod, ez nem esik jól senkinek. Az, amilyen elvárással állsz a másik felé, befolyásolhatja a viselkedését. Ha azt érezteted valakivel, hogy , megbízhatatlannak tartod ( pedig nem adott rá okot), lehet, hogy nem lesz kedve bebizonyítani, hogy tévedsz.
 
3. A szeretetre törekvés
Akármilyen is a világképed, hívő vagy, vagy ateista a szeretetnek fontos szerepe kell legyen az életedben. Ha a cselekedeteid a szeretet szemszögéből gondolod át, sok dolgot máshogyan látsz. Ha az élet, az emberek és a szépség szeretete fontos az életedben az a kisugárzásodon is érződik.
 
4. Harmóniára törekvés
A belső harmónia nagyon sok szempontból vonzó. Aki harmóniában van saját magával, az másokkal is elfogadóbb. Vonzó, ha látjuk valakin, hogy képes saját problémáit, az életében megjelenő stresszes történéseket kezelni. A nyugalom és belső egyensúly másokra is megnyugtatóan hat.
 
5. Összhang saját magammal
Ahhoz, hogy építő módon szeressük a másik embert, a legfontosabb feltétel önmagunk szeretete. Akkor tudok adni valamit, ha magamat értékelem. Akkor vagyok képes a társaságomat, a kedvességemet vagy a nagyrabecsülésemet adni valakinek, ha tudom, hogy ezek értékesek. Saját magam szeretete nem önzéshez, hanem mások szeretetéhez vezet.
 
6. A világgal való harmónia
Nem csak az énünkkel, hanem a környezetünkkel való harmóniáért is érdemes megdolgozni. A pozitív hozzáállás a természethez vagy a felelős gondolkodás az emberiség problémáiról az érett személyiség jele. "Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet" - szoktuk mondani. Természetesen ez egy leegyszerűsített állítás, de igaz, hogy aki értékeli az életében a szépséget, az emberekben , tehát bennünk is fogja.
 
7. A megbocsátás képessége
A megbocsátás képessége olyan képesség, amelyre mindenkinek szüksége van. Az emberek nem tökéletesek, mindannyian hibázunk, ha ezt elfogadjuk és képesek vagyunk a másik ember hibáit elfogadni és megbocsátani, azzal lehetővé tesszük, hogy jobbá váljon. Saját lelki békénk egyik alapfeltétele is, hogy ne cipeljünk magunkkal régi sérelmeket.

8. Adni tudás képessége
Egy kapcsolatban feltétlen fontos, hogy tudjunk őszintén, önzetlenül adni. Akkor tudok adni, ha átélem a saját egészségem vagyis, ha nem érzem úgy, hogy hiányom van valamiből, sérelmeim vannak. Ha így lépek kapcsolatba valakivel legyen az barátság vagy szerelem, képes leszek a másik szükségletére figyelni és nem arra, hogy én megkapom-e , amit akarok. Amikor két ilyen ember találkozik, akkor a két érett személyiség közt egyensúly alakul ki az adás- kapás területén.
 
9. A szépség meglátása
A természet, a művészet vagy az emberek lelki szépségének meglátása szintén olyan képesség, ami kisugárzik. Ahogyan már említettem vonzóbb és hasznosabb, ha a másik emberben képesek vagyunk a jó dolgokra koncentrálni, azt erősíteni, abban támogatni. Fontos, hogy törekedjünk arra, hogy a jó dolgokat lássuk, akár egy virágot nézünk, akár társunk tulajdonságait, cselekedeteit vizsgáljuk.
 
10. Humor
A humorérzék adottság viszont tudatosan tudjuk befolyásolni, hogy a humornak mennyi teret adunk az életünkben. A humor rengeteg feszültséget, haragot vagy stresszt képes elvezetni, a rosszat kellemesbe fordíthatjuk vele. Bár bizonyos helyzetekben úgy érezhetjük, nem tudunk nevetni, mégis keresnünk kell a lehetőségét főleg annak, hogy magunkon nevessünk, hiszen sokat segít abban, hogy túllépjünk a mindennapi nehézségeken.
Legyen benned béke belül. Bízz abban, hogy pontosan ott vagy ahol lenned kell! Ne feledkezz meg a végtelen lehetőségekről, amely a hitből születnek benned és másokban. Használd azokat amiket adnak neked, és add tovább a szeretetet amelyet kapsz. Légy elégedett önmagaddal, úgy ahogy vagy. Hagyd a tudást beépülni a szellemedbe, és add meg a lelkednek a szeretet szabadságát!
.

forrás: magadura.8x